top of page

Korean Dad Jokes | 아재 개그

Updated: Oct 10, 2022


1.) Question: 할아버지가 좋아하는 돈은 뭔지 알아?

Answer: 할머니


Explanation: 머니 sounds like “money” in English. 할머니 In Korean means “grandmother”.

할아버지가 - grandfather

좋아하는 돈은 - money that one likes

..뭔지 알아? - do you know what..?


2.) Question: 미국에서 비가 내리면은?

Answer: USB


Explanation: 비 In Korean means “rain” is pronounced similar to the letter B in English.

US + B = American rain

미국에서 - In America

비가 내리다 - to rain

(으)면 - when; If


3.) Question: 잘생긴 가위는?

Answer: 핸섬가이

Explanation: 가위 and 가이 sound similar. 핸섬 = handsome

잘생기다 - handsome

가위 - scissors


4.) Question: 세상에서 가장 야한 가수는 누구?

Answer: 다비치

Explanation: 비치 sounds similar to the word “b*tch” in English. 다비치 sounds close to DaVinci.

세상에서 - in the world

가장 야한 가수는 - the most racy/offensive singer

야하다 = racy, erotic; flashy

누구 - who


5.) Question: 아몬드가 죽으면?

Answer: 다이아몬드

Explanation: 다이 (die) + 아몬드 (almond) - 다이아몬드 = Diamond

아몬드 - almond

죽다 - to die

(으)면 - when; If


6.) Question: 항상 미안한 동물은?

Answer: 오소리

Explanation: In Korean 오소리 means “badger”.

오소리 sounds like “oh sorry” in English. In Korean

항상 미안한 동물 - an animal that is always sorry

항상 - always

미안하다 - to be sorry

동물 - animal


7.) Question: 피자가 놀라면?

Answer: 피자헛

Explanation: 피자헛 is the same as “pizza hut” in English, which if you don’t know is a pizza chain restaurant. 헛 actually means nonsense, false. But I don’t know about in this joke - maybe it’s more like a noise that someone makes when they are surprised.

피자 - pizza

놀라다 - be surprised, shocked

면 - when; if


8.) 달에서 쓰는 언어는?

Answer: 문어

Explanation: 문 sounds like “Moon” in English. In Korean -어 is a suffix used to mean language or word. Example: 한국 (Korea) > 한국어 (Korean language) So 문 + 어 means moon language. 문어 itself has the meanings of “written language” and “octopus”

달에서 - in/on the moon

쓰다 - to use

언어 - language

달에서 쓰는 언어 - a language that is used on the moon


 

Did you enjoy these? Comment below and let me know which one was the funniest to you?


If you are learning Korean, you can learn more with posts like this here!

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Post: Blog2_Post
bottom of page